Όροι Επινοικίασης Σκάφους
(Υπόκειται στο Ελληνικό Δίκαιο)

Η εταιρεία μας είναι εξειδικευμένη στην ενοικίαση και υποστήριξη ταχυπλόων σκαφών. Είμαστε μια εταιρεία που αρχική της προτεραιότητα είναι η άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της. Σκεπτόμενοι, λοιπόν πως θα μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των πελατών μας, διαθέτουμε σκάφη τα οποία είναι προσαρμοσμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν ημερήσια αναψυχή στα καταγάλανα νερά του Αργοσαρωνικού με πολύ χαμηλό κόστος και να απολαμβάνουν οι επιβάτες ένα άνετο ταξίδι. Το όριο των επιβατών είναι ανάλογα με τον τύπο του σκάφους που θα επιλέξετε. Τα σκάφη και οι μηχανές είναι καινούργια και ελέγχονται με πλήρες service πριν από κάθε παράδοση. Σημείωση: Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν μηχανικές ή άλλες ζημιές που θα προκληθούν από υπαιτιότητα δική σας στο σκάφος κατά τη διάρκεια του ναύλου. Στις τιμές περιλαμβάνονται: Ασφάλεια, GPS – βυθόμετρο, ντεπόζιτο νερού με ντουζιέρα, άγκυρα με ηλεκτρικό εργάτη, ψυγείο πάγου, σκάλα μπάνιου, όλα τα σωστικά – πυροσβεστικά – εφόδια σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και η παράδοση – παραλαβή. Έξτρα χρεώνονται: Για την παράδοση και τη παραλαβή του σκάφους εκτός Αθηνών, υπάρχει επιβάρυνση σε καύσιμα και ανθρώπινο δυναμικό. Δεν περιλαμβάνονται: Φ.Π.Α., Καύσιμα Κατόπιν συμφωνίας: Αν θέλετε διαθέτουμε κυβερνήτη – χειριστή σε περίπτωση που ο πελάτης δεν έχει προσόντα για την οδήγηση ενός ταχυπλόου σκάφους (σχετική άδεια οδήγησης απαιτείται από την ελληνική νομοθεσία), καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών του. Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ: Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Λιμένων (Γ.Κ.Λ.) αριθ. 38 που ρυθμίζει την εκμίσθωση μηχανοκίνητων λέμβων και ταχυπλόων μικρών σκαφών:
– Κάθε σκάφος που εκμισθώνεται πρέπει η άδεια εκτέλεσης πλόων να είναι (χρώματος μπλε και όχι πράσινου που φέρουν τα ερασιτεχνικά) και να γράφει ότι είναι επαγγελματικό.
– Στην άδεια του εκμισθούμενου σκάφους πρέπει να γίνεται ειδική μνεία του προορισμού του με την καταχώριση με ερυθρά μελάνη της φράσης «ΕΚΜΙΣΘΟΥΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Αριθ. 38 ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΑ».
– Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο το ύψος του οποίου φτάνει τις σαράντα χιλιάδες (40.000,00)€

Ο εκμισθωτής πρέπει να παραδίδει με την εκμίσθωση σε κάθε μισθωτή:

(α) Την πρωτότυπη άδεια εκτέλεσης πλόων και εκμισθώμενου σκάφους
(β) Αντίγραφο του ασφαλιστηρίου συμβολαίου
(γ) Επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας εκμίσθωσης
(δ) Αντίτυπα των Γενικών Κανονισμών Λιμένων (Γ.Κ.Λ.) αριθ. 20, 23 που ρυθμίζουν την κίνηση και κυκλοφορία των μηχανοκίνητων λέμβων και των ταχύπλοων σκαφών καθώς και του Γ.Κ.Λ. αριθ. 38.

• Χωρίς κυβερνήτη – χειριστή Για ενοικίαση σκάφους χωρίς κυβερνήτη, ο ενοικιαστής πρέπει απαραίτητα να έχει μία νόμιμη άδεια για ταχύπλοο ή δίπλωμα καπετάνιου. Θα υπογραφεί το συμβόλαιο ενοικίασης το οποίο περιλαμβάνει αστική ευθύνη και ασφάλεια για ατύχημα των επιβατών.

Διαδικασία ενοικίασης
1. Αίτηση διαθεσιμότητας : Παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση δίνοντας πλήρη στοιχεία (απαγορεύεται η ενοικίαση σκάφους σε νέους κάτω των 18 ετών) , ακριβείς ημερομηνίες, τόπο παραλαβής και παράδοσης, επιλογή σκάφους, αριθμό ατόμων, και οποιοδήποτε άλλο αίτημα πιθανόν έχετε.
2. Κράτηση : Παρακαλούμε επιβεβαιώστε την κράτησή σας όπως σας ζητήθηκε κατά την επικοινωνία μας. Η κράτησή σας παραμένει σε ισχύ για 3 ημέρες και μετά ακυρώνεται αυτόματα, αν δεν έχει προηγηθεί άλλη μεταξύ μας συνεννόηση. Παρακαλώ αποστείλατε μας τα ακόλουθα απολύτως απαραίτητα έγγραφα:
2α Αντίγραφο δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
2β Αντίγραφο της άδειας χειριστή ταχυπλόου.
2γ Στοιχεία για την έκδοση αποδείξεων πληρωμής.

3. Πληρωμές. Όλες οι πληρωμές μπορούν να γίνουν με μετρητά ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Προσωπικές επιταγές δεν γίνονται δεκτές.
4. Εγγύηση Σαν ναυλωτές έχετε την υποχρέωση να προκαταβάλετε εγγύηση για τυχόν ζημιές, το ποσό επιστρέφεται με τη λήξη της μίσθωσης και τον τελικό έλεγχο κατά την επιστροφή του σκάφους. 5. Καιρικές συνθήκες Η μίσθωση και ο απόπλους του σκάφους πραγματοποιούνται κανονικά, όταν στο σημείο παραλαβής η ένταση των ανέμων δεν ξεπερνά τα 6 μποφόρ και το επιτρέπουν οι λιμενικές αρχές. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, που απαγορεύουν τον απόπλου την ημέρα έναρξης της μίσθωσης σας επιστρέφεται το ποσό την εγγύησης και αναβάλετε η ενοικίαση για κάποια άλλη μέρα αν επιθυμείτε.
6. Αναχώρηση Δύο μέρες πριν την αναχώρηση θα πρέπει να μας έχει γίνει γνωστή η επιθυμητή ώρα του απόπλου του σκάφους, σύμφωνα με το πρόγραμμά σας. Κατά την άφιξη στο προκαθορισμένο σημείο παραλαβής του σκάφους θα σας ζητηθεί να υπογράψετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ενοικίαση του σκάφους καθώς και να τακτοποιηθούν τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες. Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια ναύλωσης θα πρέπει να φέρετε επί του σκάφους την άδεια εκτέλεσης πλόων και ικανότητας χειριστή που θα επιδεικνύετε στις Λιμενικές Αρχές σε περίπτωση που σας ζητηθεί. Κατά τη παραλαβή γίνεται λεπτομερής επίδειξη του σκάφους και του εξοπλισμού, ενώ δίνονται προς υπογραφή δήλωση αποδοχής του σκάφους και λίστα του εξοπλισμού που φέρει. Επίσης, γίνεται αναλυτική ενημέρωση για τις διαδικασίες ασφαλείας και δίνονται πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του σκάφους και των εγγράφων/αδειών που σας δίνονται. Το σκάφος παραδίδεται, από εμάς, με γεμάτες τις δεξαμενές του καυσίμου και νερού, για μεγαλύτερη διευκόλυνση της διαδικασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προηγούμενες ενέργειες μπορούν να γίνουν στην έδρα μας οποιαδήποτε προηγούμενη ημέρα κατόπιν αιτήματος του ναυλωτή, με στόχο την επίσπευση του απόπλου την ημέρα αναχώρησης.
7. Επιστροφή Η επιστροφή στο σημείο παράδοσης του σκάφους γίνεται την προκαθορισμένη ώρα. Κατά την παράδοση γίνεται έλεγχος της κατάστασης του σκάφους και του εξοπλισμού του. Ο ανεφοδιασμός του σκάφους με καύσιμα αναλαμβάνεται από εμάς. Το κόστος των καυσίμων βαρύνει αποκλειστικά τον ναυλωτή.

• Με κυβερνήτη – χειριστή Πολλοί πελάτες μας, προτιμούν να νοικιάσουν ένα σκάφος με κυβερνήτη, για να απολαύσουν μία ξέγνοιαστη κρουαζιέρα, χωρίς καθήκοντα και υπευθυνότητες. Το μόνο που έχουν να σκεφτούν είναι ο επόμενος προορισμός τους. Τα σκάφη με κυβερνήτη είναι πλήρως ασφαλισμένα και ο κυβερνήτης τους φροντίζει για τα πάντα ( Χειρισμός, αγκυροβόλιο, καθαρισμός, καύσιμα και όλες τις απαραίτητες διατυπώσεις). Επίσης, προτείνει πολύ όμορφες διαδρομές.

Download Terms in PDF